Afternoon Tea for the 21st Century

Tea Inspiration for the 21st Century

”Tea Inspiration for the 21st Century” är en global tävling designad av Dilmah för att visa på den naturliga men ändå sofistikerade smaken i te genom gastronomi och mixologi.Kockar, bartenders, hotell- och restaurangpersonal har hjälpt oss att förstå hur 2000-talets te ska presenteras och användas på bästa sätt. Nu fortsätter vi denna spännande resa med en ökad förståelse för te i tävlingen “Tea Inspiration for the 21st Century”.Afternoon tea handlar inte bara om att dricka te tillsammans med scones och gurksmörgåsar. Det finns så många fler aspekter och dimensioner som måste tas i beaktande – inte bara det faktum att få fram den ultimata smakupplevelsen, utan också glädjen och njutningen i tedrickandet. Även godheten är en viktig del – dels den som kommer ur hälsoeffekterna med tedrickande, men också godheten som vårt ständiga arbete med att skapa positiv förändring för människor, djur och miljö bidrar till.“Tea Inspiration for the 21st Century” är fortsättningen på “Real High Tea Challenge” som har involverat 710 tävlande I 14 länder.

DE 7 PRINCIPERNA

Det finns sju principer som vi önskar att varje deltagare i tea inspiration of the 21 century förhåller sig till:

 1. Kultur
  Presentera kulturen och landet som du representerar eller är verksam i på bästa möjliga sätt.
 2. Personligt
  Alla bär på sin unika tehistoria. Låt känslorna och den personliga upplevelsen ta plats!
 3. Den kulinariska dimensionen
  Behandla dina råvaror med respekt och välj de olika smakelementen med stor omsorg. Se till att du uppfyller de primära kraven på utsökt smak som ger det lilla extra till din Afternoon tea.
 4. Mixologi
  Olika juicer, frukter och ingredienser representerar alla sitt unika arv och kulturella dimension. Tillsammans med te kan de skapa spännande drycker och smakkombinationer som blir ett bra komplement till den traditionella koppen te.
 5. Hållbarhet
  Det ska finnas en hållbar tanke bakom din presentation och ditt val av ingredienser.
 6. Te
  Eftersom att detta är en tävling i te, ska fokus läggas på det som är utmärkande för varje specifikt te – hur teet präglas av sitt geografiska ursprung och den unika texturen och färgen för varje enskilt te.
 7. Harmoni
  Slutligen – hållbarhetsperspektivet, mixologin, de kulinariska aspekterna, den personliga berättelsen och kulturarvet ska alla spela i en perfekt samklang.